środa, 11 marca 2015

Jak zrobić risotto z zielonym pesto

Risotto z zielonym pesto z dodatkiem groszku, fasolki, pora, parmezanu skropione cytryną to poezja nowych smaków zaskakuje na każdym etapie degustacji






 Składniki:

  •   zielone pesto
  •   ryż
  •   zielony groszek  
  •   zielona fasolka szparagowa cięta
  •   ser żółty (najlepszy tarty Parmezan)
  •   oliwa z oliwek
  •   ćwiartka cytryny
  •   zielona pietruszka, por 
1. Na patelnię z oliwą dodajemy pokrojonego drobno pora wraz z groszkiem i fasolką smażymy do   miękkości
2. Ryż gotujemy z odrobiną curry pieprzu i soli można bez curry jeśli ktoś nie lubi
3. Gotowy ryż wrzucamy na patelnię do warzyw dodając 3 łyżki pesto i parmezan możemy podlać delikatnie wodą w której gotowaliśmy ryż żeby danie nie było suche
4. Całość mieszamy dokładnie dodając sok z naszej ćwiartki cytryny
5. Na koniec pietruszka i pozostaje degustacja


 

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej