poniedziałek, 9 marca 2015

Penne otulone brokułami w sosie śmietanowym





  • brokuły mrożone 
  • makaron penne
  • śmietana 18%
  • zielona pietruszka 
  • przyprawy- curry, pieprz, sól, bazylia, czerwona papryka 
  • ząbek czosnku
  • pomidorki koktajlowe

  1. Gotujemy makaron około 8 minut 
  2. W tym samym czasie smażymy brokuły z rozdrobnionym czosnkiem i szczyptą soli 
  3. Robimy sos ze śmietany tuż przed podaniem, doprowadzając go do lekkiego wrzenia na patelni i uzyskując delikatnie gęstą konsystencję 
  4. Do sosu dodajemy pieprz curry czerwoną paprykę i bazylię 
  5. Wrzucamy makaron penne do sosu wykładamy na talerz zdobiąc brokułami i pomidorkami

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej