wtorek, 7 kwietnia 2015

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami



Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

SKŁADNIKI:
- pól paczki mrożonego szpinaku
- 1 duża cebula
- 10 średniej wielkości pieczarek
- 3 łyżki śmietany
- 15 dag sera żółtego
- 3 ząbki czosnku
- makaron penne
- przyprawy: pieprz, oregano, czerwona papryka, pieprz ziołowy
- margaryna do smażenia

  1. Cebule i pieczarki kroimy i smażymy .
  2. W między czasie gotujemy makaron.
  3. Do pieczarek dajemy mrożony szpinak , czekamy aż się rozpuści, mieszamy, doprawiam ulubionymi przyprawami. Wyciskamy czosnek przez praskę i dodajemy.
  4. Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę.
  5. Na sam koniec sypiemy startym serem i zieloną pietruszką.










Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej