Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 530,30 kcal Białko: 31,72 g Tłuszcz: 21,67 g Węglowodany: 51,07 g Składniki: Jaja - 2 duże (120 g) Chleb graham - 2 duże kromki (85 g) Pomidory suszone - 0,75 garści (30 g) Makrela wędzona - 0,25 sztuki (40 g) Masło - 0,5 łyżki (5 g) Szpinak (świeży) - 1 garść (20 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle. 2. Makrelę obierz ze skóry i ości, liście szpinaku dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. 3. Suszone pomidory pokrój na kawałki, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i szpinakiem. 4. Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. 5. Podawaj z pieczywem. Posiłek uwzględniony w mojej diecie więcej informacji tutaj ....
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.