Przejdź do głównej zawartości

Posty

Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym

    Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 29,19 g Tłuszcz: 33,73 g Węglowodany: 76,33 g Składniki: Kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) Ser typu feta - 2,75 porcji (80 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Orzechy włoskie - 0,75 garści (22 g) Brokuły - 0,25 sztuki (110 g) Czosnek - 0,5 główki (14 g) Cytryna - 1 plaster (8 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut. 3. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj. 4. Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem. #wojti_gotuje 🔍 .

Makaron z indykiem, szpinakiem i pomidorkami koktaljowymi

  Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 47,76 g Tłuszcz: 30,86 g Węglowodany: 67,39 g Składniki: Filet z indyka - 1,25 porcji (130 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (75 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (17 g) Szpinak (świeży) - 1,25 garści (22 g) Słonecznik - 1 łyżka (11 g) Ser parmezan - 0,5 porcji (11 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (11 g) Pomidorki koktajlowe - 4,5 sztuki (90 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Koktajl bananowo-cytrynowy z cynamonem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 14,64 g Tłuszcz: 8,22 g Węglowodany: 61,21 g Składniki: Mleko 2% - 1,5 szklanki (375 g) Banan - 2 małe sztuki (180 g) Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (18 g) Cytryna - (18 g) Sposób przygotowania: 1. Banana obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do pojemnika blendera. 2. Dodaj mleko, sok z cytryny i miód, dokładnie zmiksuj. 3. Koktajl podawaj schłodzony, posypany cynamonem. To jeden z posiłków na mojej diecie szczegóły tutaj....

Makaron pełnoziarnisty z warzywami, suszonymi pomidorami i fetą

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 757,58 kcal Białko: 31,93 g Tłuszcz: 29,87 g Węglowodany: 94,00 g Składniki: Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g) Pomidory suszone - 1,25 garści (45 g) Ser typu feta - 1,5 porcji (45 g) Mieszanka warzyw "włoska" - 2 porcje (200 g) Czosnek - 2 ząbki (9 g) Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (14 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. 3. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 4. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii. Potrzebujesz zbilansowanej zdrowej diety chcesz jeść smaczne posiłki szczegóły tutaj

Risotto z kurczakiem suszonymi pomidorami z przecierem pomidorowym

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 757,58 kcal Białko: 44,15 g Tłuszcz: 20,51 g Węglowodany: 84,58 g Składniki: Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (120 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g) Ryż brązowy - 0,75 woreczka (70 g) Fasola biała - 0,5 szklanki (60 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g) Pomidory suszone - 1 garść (40 g) Przecier pomidorowy - 0,5 szklanki (100 g) Bazylia (świeże liście) - 1 garść (21 g) Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 3. Warzywa pokrój w kostkę, fasolę przepłucz i dodaj do kurczaka. 4. Dodaj przecier pomidorowy. Duś na małym ogniu 10 minut. 5. Dodaj ulubione przyprawy. 6. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 7. Dodaj świeże liście bazylii. 8. Dodaj ryż. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.  Posiłek umieszczony w mojej diecie wspieram się pomocą specjalistów szcz

Jak zrobić sałatkę z serka wiejskiego

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 24,95 g Tłuszcz: 10,40 g Węglowodany: 45,05 g Składniki: Pomidory suszone - 1 garść (40 g) Serek twarogowy ziarnisty - 4 łyżki (100 g) Chleb graham - 2 małe kromki (55 g) Sezam - 1 łyżka (6 g) Rukola - 0,75 garści (13 g) Sposób przygotowania: 1. Do umytej rukoli dodaj serek wiejski oraz sezam. 2. Posiekaj suszone pomidory i dodaj do pozostałych składników. 3. Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Dodaj do sałatki. 4. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jeden z posiłków w mojej diecie już 35kg mniej walczę dalej 

Jajecznica ze szpinakiem, makrelą i suszonymi pomidorami

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 530,30 kcal Białko: 31,72 g Tłuszcz: 21,67 g Węglowodany: 51,07 g Składniki: Jaja - 2 duże (120 g) Chleb graham - 2 duże kromki (85 g) Pomidory suszone - 0,75 garści (30 g) Makrela wędzona - 0,25 sztuki (40 g) Masło - 0,5 łyżki (5 g) Szpinak (świeży) - 1 garść (20 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle. 2. Makrelę obierz ze skóry i ości, liście szpinaku dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. 3. Suszone pomidory pokrój na kawałki, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i szpinakiem. 4. Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. 5. Podawaj z pieczywem. Posiłek uwzględniony w mojej diecie  więcej informacji tutaj ....