Przejdź do głównej zawartości

Posty

Sposób na na deser i na śniadanie

zaglądaj po przepisy na instagram Owsianka z serkiem wiejskim, jabłkiem, suszonymi śliwkami i słonecznikiem #wojti_gotuje 🔍 . WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 509,09 kcal Białko: 29,93 g Tłuszcz: 16,46 g Węglowodany: 59,69 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 5,5 łyżki (50 g) Serek twarogowy ziarnisty - 6,5 łyżki (160 g) Jabłko - 1 mała sztuka (150 g) Słonecznik - 2 łyżki (21 g) Suszone śliwki - 0,25 garści (15 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj serek wiejski, jabłko pokrojone w plastry i suszone śliwki. 4. Całość posyp słonecznikiem. zaglądaj po przepisy na instagram #wojti_gotuje 🔍 .

Kaszotto z kurczakiem, burakiem i cebulą

Energetyczność posiłku: 827,59 kcal Białko: 52,76 g Tłuszcz: 27,14 g Węglowodany: 74,80 g Składniki: Filet z piersi kurczaka - 1,75 porcji (170 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (21 g) Kasza gryczana - 1 woreczek (95 g) Burak - 1 duża sztuka (140 g) Natka pietruszki - 2,5 łyżki (25 g) Cebula - 0,5 sztuki (40 g) Boćwina - 0,75 sztuki (25 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka. 4. Dodaj ulubione przyprawy. 5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 6. Dodaj świeżą botwinę. 7. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką. Prezent dla czytelników Bloga Sprawdź indywidualną rekomendację suplementacji dla Ciebie. Składniki i ich ilość dopasowane do potrzeb Twojego organizmu i stylu życia. To będzie Twoja unikatowa mieszanka. Możesz skorzystać z kuponu rabatowego

Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym

    Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 29,19 g Tłuszcz: 33,73 g Węglowodany: 76,33 g Składniki: Kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) Ser typu feta - 2,75 porcji (80 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Orzechy włoskie - 0,75 garści (22 g) Brokuły - 0,25 sztuki (110 g) Czosnek - 0,5 główki (14 g) Cytryna - 1 plaster (8 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut. 3. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj. 4. Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem. #wojti_gotuje 🔍 .

Makaron z indykiem, szpinakiem i pomidorkami koktaljowymi

  Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 47,76 g Tłuszcz: 30,86 g Węglowodany: 67,39 g Składniki: Filet z indyka - 1,25 porcji (130 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (75 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (17 g) Szpinak (świeży) - 1,25 garści (22 g) Słonecznik - 1 łyżka (11 g) Ser parmezan - 0,5 porcji (11 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (11 g) Pomidorki koktajlowe - 4,5 sztuki (90 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Koktajl bananowo-cytrynowy z cynamonem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 14,64 g Tłuszcz: 8,22 g Węglowodany: 61,21 g Składniki: Mleko 2% - 1,5 szklanki (375 g) Banan - 2 małe sztuki (180 g) Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (18 g) Cytryna - (18 g) Sposób przygotowania: 1. Banana obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do pojemnika blendera. 2. Dodaj mleko, sok z cytryny i miód, dokładnie zmiksuj. 3. Koktajl podawaj schłodzony, posypany cynamonem. To jeden z posiłków na mojej diecie szczegóły tutaj....

Makaron pełnoziarnisty z warzywami, suszonymi pomidorami i fetą

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 757,58 kcal Białko: 31,93 g Tłuszcz: 29,87 g Węglowodany: 94,00 g Składniki: Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g) Pomidory suszone - 1,25 garści (45 g) Ser typu feta - 1,5 porcji (45 g) Mieszanka warzyw "włoska" - 2 porcje (200 g) Czosnek - 2 ząbki (9 g) Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (14 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. 3. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. 4. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii. Potrzebujesz zbilansowanej zdrowej diety chcesz jeść smaczne posiłki szczegóły tutaj

Risotto z kurczakiem suszonymi pomidorami z przecierem pomidorowym

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 757,58 kcal Białko: 44,15 g Tłuszcz: 20,51 g Węglowodany: 84,58 g Składniki: Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (120 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g) Ryż brązowy - 0,75 woreczka (70 g) Fasola biała - 0,5 szklanki (60 g) Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g) Pomidory suszone - 1 garść (40 g) Przecier pomidorowy - 0,5 szklanki (100 g) Bazylia (świeże liście) - 1 garść (21 g) Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 3. Warzywa pokrój w kostkę, fasolę przepłucz i dodaj do kurczaka. 4. Dodaj przecier pomidorowy. Duś na małym ogniu 10 minut. 5. Dodaj ulubione przyprawy. 6. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 7. Dodaj świeże liście bazylii. 8. Dodaj ryż. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.  Posiłek umieszczony w mojej diecie wspieram się pomocą specjalistów szcz

Jak zrobić sałatkę z serka wiejskiego

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 24,95 g Tłuszcz: 10,40 g Węglowodany: 45,05 g Składniki: Pomidory suszone - 1 garść (40 g) Serek twarogowy ziarnisty - 4 łyżki (100 g) Chleb graham - 2 małe kromki (55 g) Sezam - 1 łyżka (6 g) Rukola - 0,75 garści (13 g) Sposób przygotowania: 1. Do umytej rukoli dodaj serek wiejski oraz sezam. 2. Posiekaj suszone pomidory i dodaj do pozostałych składników. 3. Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Dodaj do sałatki. 4. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jeden z posiłków w mojej diecie już 35kg mniej walczę dalej 

Jajecznica ze szpinakiem, makrelą i suszonymi pomidorami

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 530,30 kcal Białko: 31,72 g Tłuszcz: 21,67 g Węglowodany: 51,07 g Składniki: Jaja - 2 duże (120 g) Chleb graham - 2 duże kromki (85 g) Pomidory suszone - 0,75 garści (30 g) Makrela wędzona - 0,25 sztuki (40 g) Masło - 0,5 łyżki (5 g) Szpinak (świeży) - 1 garść (20 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle. 2. Makrelę obierz ze skóry i ości, liście szpinaku dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. 3. Suszone pomidory pokrój na kawałki, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i szpinakiem. 4. Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem. 5. Podawaj z pieczywem. Posiłek uwzględniony w mojej diecie  więcej informacji tutaj ....

Jaja sadzone z ryżem basmati i warzywami na patelnię

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 757,58 kcal Białko: 26,16 g Tłuszcz: 26,33 g Węglowodany: 104,44 g Składniki: Ryż basmati - 1,25 woreczka (120 g) Jaja - 3 średnie (140 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g) Mieszanka warzyw "na patelnię" - 1,25 porcji (120 g) Szczypiorek - 0,25 pęczka (9 g) Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Jaja wbij na patelnię i duś pod przykryciem aż do ścięcia się białka. 3. Po usmażeniu posyp jaja posiekanym szczypiorkiem. 4. Warzywa duś na oliwie z oliwek pod przykryciem. Potrzebujesz zbilansowanej zdrowej diety chcesz jeść smaczne posiłki zamów ją dla siebie tutaj

Makaron z indykiem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 757,58 kcal Białko: 48,27 g Tłuszcz: 32,88 g Węglowodany: 70,26 g Składniki: Filet z indyka – 1,25 porcji (130 g) Makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka (80 g) Oliwa z oliwek – 2,5 łyżki (18 g) Szpinak (świeży) – 1,25 garści (22 g) Słonecznik – 2,5 łyżeczki (11 g) Ser parmezan – 0,5 porcji (11 g) Orzechy nerkowca – 0,25 garści (12 g) Pomidorki koktajlowe – 4,75 sztuki (90 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem. Posiłek ze specjalnie zbilansowanej diety w abonamencie już od 33zł - więcej informacji

Sałatka z kuskusem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 11,99 g Tłuszcz: 11,58 g Węglowodany: 57,19 g Składniki: Kasza kuskus - 0,5 woreczka (45 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (10 g) Kukurydza - 0,25 szklanki (50 g) Czerwona fasola - 0,25 szklanki (50 g) Pomidorki koktajlowe - 4,75 sztuki (95 g) Czosnek - 1 ząbek (5 g) Natka pietruszki - 0,5 pęczka (9 g) Zioła prowansalskie - 4 szczypty (4 g) Sposób przygotowania: 1. Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. 2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. 3. Kuskus, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj. 4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz. 5. Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepis na szybkie bułeczki z piekarnika

Skład: 400 g mąki pszennej np Melvit Razowa 20 g drożdży 200 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy lub oleju dodałem oliwę 1 łyżeczka soli dodałem sól himalajską szczypta cukru ja dodałem miodu Przygotowanie: Mąkę przesiać przez sito do miski, wsypać cukier lub łyżeczkę miodu i sól, wymieszać. Dodać pokruszone drożdże, wymieszać Wlać wodę i wymieszać. Następnie zacząć wyrabiać ręką. Jeżeli jest za mało mąki, dosypać, ale ciasto nie powinno być twarde, tylko bardzo mięciutkie i elastyczne. Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 30-40 minut ja trzymałem ok 1 godziny. Ciasto podwoi swoją objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę i za pomocą nożyka podzielić na 6 równych części. Uformować kuleczki, ułożyć w odstępach (bułeczki rosną) i spłaszczyć. Odstawić na około 15-30min w ciepłe miejsce do momentu aż podrosną. Piec około 15 – 25 minut do zarumienienia w temperaturze 200 stopni C, piekarnik góra dół bez termoobiegu