Przejdź do głównej zawartości

Posty

Koktajl z bananem i masłem orzechowym

 Koktajl z bananem i masłem orzechowym Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 496,55 kcal Białko: 22,32 g Tłuszcz: 24,00 g Węglowodany: 47,91 g Składniki: Mleko 2% - 1,5 szklanki (375 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (30 g) Banan - 2 małe sztuki (180 g) Sposób przygotowania: 1. Banana obierz, wrzuć do pojemnika blendera. 2. Dodaj mleko i masło orzechowe, dokładnie zmiksuj. 3. Koktajl podawaj schłodzony. Prosta Dieta Spalająca Tłuszcz

Wytrawny omlet z cebulką i szpinakiem

  zaglądaj po przepisy na instagram Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 579,31 kcal Białko: 29,78 g Tłuszcz: 36,7g Węglowodany: 32,89 g Składniki: Jaja - 4 średnie (200 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (16 g) Cebula - 1,25 sztuki (120 g) Szpinak (świeży) - 2 garści (40 g) Płatki owsiane - 4 łyżki (40 g) Sposób przygotowania: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w drobną kostkę. 3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż cebulę oraz szpinak. 4. Po chwili wylej na patelnię masę jajeczną i smaż omlet pod przykryciem. #wojti_gotuje 🔍 zaglądaj po przepisy na instagram  

Sposób na na deser i na śniadanie

zaglądaj po przepisy na instagram Owsianka z serkiem wiejskim, jabłkiem, suszonymi śliwkami i słonecznikiem #wojti_gotuje 🔍 . WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energetyczność posiłku: 509,09 kcal Białko: 29,93 g Tłuszcz: 16,46 g Węglowodany: 59,69 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 5,5 łyżki (50 g) Serek twarogowy ziarnisty - 6,5 łyżki (160 g) Jabłko - 1 mała sztuka (150 g) Słonecznik - 2 łyżki (21 g) Suszone śliwki - 0,25 garści (15 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj serek wiejski, jabłko pokrojone w plastry i suszone śliwki. 4. Całość posyp słonecznikiem. zaglądaj po przepisy na instagram #wojti_gotuje 🔍 .

Kaszotto z kurczakiem, burakiem i cebulą

Energetyczność posiłku: 827,59 kcal Białko: 52,76 g Tłuszcz: 27,14 g Węglowodany: 74,80 g Składniki: Filet z piersi kurczaka - 1,75 porcji (170 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (21 g) Kasza gryczana - 1 woreczek (95 g) Burak - 1 duża sztuka (140 g) Natka pietruszki - 2,5 łyżki (25 g) Cebula - 0,5 sztuki (40 g) Boćwina - 0,75 sztuki (25 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka. 4. Dodaj ulubione przyprawy. 5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 6. Dodaj świeżą botwinę. 7. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką. Prezent dla czytelników Bloga Sprawdź indywidualną rekomendację suplementacji dla Ciebie. Składniki i ich ilość dopasowane do potrzeb Twojego organizmu i stylu życia. To będzie Twoja unikatowa mieszanka. Możesz skorzystać z kuponu rabatowego

Kasza jaglana z brokułami, fetą, orzechami włoskimi i sosem czosnkowym

    Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 29,19 g Tłuszcz: 33,73 g Węglowodany: 76,33 g Składniki: Kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) Ser typu feta - 2,75 porcji (80 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Orzechy włoskie - 0,75 garści (22 g) Brokuły - 0,25 sztuki (110 g) Czosnek - 0,5 główki (14 g) Cytryna - 1 plaster (8 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz. 2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut. 3. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj. 4. Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów. 5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. 6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem. #wojti_gotuje 🔍 .

Makaron z indykiem, szpinakiem i pomidorkami koktaljowymi

  Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 727,27 kcal Białko: 47,76 g Tłuszcz: 30,86 g Węglowodany: 67,39 g Składniki: Filet z indyka - 1,25 porcji (130 g) Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (75 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (17 g) Szpinak (świeży) - 1,25 garści (22 g) Słonecznik - 1 łyżka (11 g) Ser parmezan - 0,5 porcji (11 g) Orzechy nerkowca - 0,25 garści (11 g) Pomidorki koktajlowe - 4,5 sztuki (90 g) Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. 2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami. 4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Koktajl bananowo-cytrynowy z cynamonem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 378,79 kcal Białko: 14,64 g Tłuszcz: 8,22 g Węglowodany: 61,21 g Składniki: Mleko 2% - 1,5 szklanki (375 g) Banan - 2 małe sztuki (180 g) Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (18 g) Cytryna - (18 g) Sposób przygotowania: 1. Banana obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do pojemnika blendera. 2. Dodaj mleko, sok z cytryny i miód, dokładnie zmiksuj. 3. Koktajl podawaj schłodzony, posypany cynamonem. To jeden z posiłków na mojej diecie szczegóły tutaj....