Przejdź do głównej zawartości

Posty

Koktajl z mojej diety - bananowy z serkiem wiejskim i kakao

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 496,55 kcal Białko: 35,01 g Tłuszcz: 14,60 g Węglowodany: 55,82 g Składniki: Serek twarogowy ziarnisty - 10 łyżek (240 g) Banan - 2 duże sztuki (275 g) Kakao naturalne 16% - 1,5 łyżki (15 g) Sposób przygotowania: 1. Obierz banana ze skórki i pokrój. 2. Połącz banana z serkiem twarogowym i kakao. 3. Miksuj składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Na skróty  Strona główna Jak zrzuciłem 35kg przepisy na instagramie Suplementy Diety Wywiad dla Bakalland Dieta i treningi dla Pań

Dietetyczna Owsianka z gruszką, żurawiną i słonecznikiem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 579,31 kcal Białko: 18,19 g Tłuszcz: 14,98 g Węglowodany: 92,25 g Składniki: Płatki owsiane - 6,5 łyżki (65 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) Żurawina suszona - 2,5 łyżki (30 g) Słonecznik - 3 łyżki (25 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (130 g) Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, gruszkę pokrojoną w plastry, żurawinę oraz słonecznik. Na skróty  Strona główna Jak zrzuciłem 35kg przepisy na instagramie Suplementy Diety Wywiad dla Bakalland Dieta i treningi dla Pań

Kurczak z kaszą jaglaną i mieszanką warzyw z kalafiorem, brokułami i marchwią

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 827,59 kcal Białko: 48,54 g Tłuszcz: 25,11 g Węglowodany: 81,58 g Składniki: Kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) Filet z piersi kurczaka - 1,5 porcji (160 g) Mieszanka warzywna z kalafiorem. brokułami i marchwią - 2,25 porcji (230 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Sposób przygotowania: 1. Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw przyprawami, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. 2. Dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. 3. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 4. Całość podawaj razem z kaszą.

Sałatka z grillowanym kurczakiem, rukolą, brzoskwinią, tymiankiem i sezamem

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 496,55 kcal Białko: 33,64 g Tłuszcz: 20,40 g Węglowodany: 31,34 g Składniki: Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (130 g) Brzoskwinia - 2 średnie sztuki (160 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Sezam - 1,5 łyżki (11 g) Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (16 g) Tymianek - 3 szczypty (3 g) Rukola - 3,25 garści (65 g) Ocet balsamiczny - 1,5 łyżeczki (6 g) Sposób przygotowania: 1. Kurczaka umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i sezamem. 2. Mięso grilluj na patelni. 3. Liście rukoli dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na talerzu. 4. Brzoskwinię umyj, pokrój w plastry, krótko grilluj razem z grillowanym kurczakiem, a następnie całość przełóż do rukoli. 5. W osobnym naczyniu zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, tymianek, sól oraz pieprz. 6. Całość skrop dressingiem, udekoruj świeżym tymiankiem.

Przepis na chleb z mąki razowej

Składniki 600 g mąki pszennej razowej 60 gram drożdży łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody około 45 stopni łyżka oliwy/oleju roślinnego dalej … Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, sól i drożdże. Wlewamy letnią wodę z oliwą i zaczynamy wyrabiać ciasto. Po kilku minutach przekładamy ciasto do formy keksówki (u mnie 12×24 cm) posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wierzch ciasta wyrównujemy. Formę przykrywamy, stawiamy w ciepłym miejscu na około 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy chleb w formie do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut. Ostatnie 10 minut na 220 stopni przypiekałem górę chlebka. Wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce ja zawsze smaruję pędzelkiem wodą żeby skórka nie była twarda. Smacznego

Fit naleśniki z masłem orzechowym i gruszką

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 496,55 kcal Białko: 15,27 g Tłuszcz: 28,64 g Węglowodany: 44,46 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g) Jaja - (13 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (75 g) Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (25 g) Gruszka - 1 mała sztuka (75 g) Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Przygotowanie nadzienia: 1. Gruszkę umyj i pokrój w drobną kostkę. Przygotowanie naleśników: 1. Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym. 2. Dodaj gruszkę. 3. Złóż naleśniki w ćwiartki. Prezent dla czyte

Shake z marchewką, gruszką i brzoskwinią

Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 496,55 kcal Białko: 20,23 g Tłuszcz: 14,04 g Węglowodany: 71,84 g Składniki: Jogurt naturalny 2% - 1,25 szklanki (325 g) Marchew - 2 średnie sztuki (180 g) Gruszka - 3 małe sztuki (275 g) Brzoskwinia - 3 małe sztuki (180 g) Orzechy włoskie - 0,75 garści (23 g) Sposób przygotowania: 1. Owoce i warzywa umyj i pokrój. 2. Blenduj razem z jogurtem. 3. Opcjonalnie rozcieńcz odrobiną wody. 4. Całość posyp orzechami. Diety specjalnie dla kobiet