Kaszotto z indykiem, burakiem i pomidorami Wartości odżywcze: Energia: 935 kcal Białko: 54 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 112 g Składniki: Filet z indyka - 1,75 porcji (170 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (21 g) Kasza jęczmienna - 1 woreczek (100 g) Burak - 1 duża sztuka (140 g) Natka pietruszki - 2,5 łyżki (25 g) Pomidory suszone - 2 garści (55 g) Przecier pomidorowy - 0,5 szklanki (140 g) Boćwina - 0,75 sztuki (25 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. 3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do indyka. 4. Dodaj przecier pomidorowy. Duś na małym ogniu 10 minut. 5. Dodaj ulubione przyprawy. 6. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. 7. Dodaj świeżą botwinę. 8. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką. Prosta Dieta Spalająca Tłuszcz
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.