Przejdź do głównej zawartości

Posty

Indyk z duszonymi warzywami, orzeszkami ziemnymi i kaszą gryczaną

Indyk z duszonymi warzywami, orzeszkami ziemnymi i kaszą gryczaną   Wartości odżywcze: Energia: 935 kcal Białko: 53 g Tłuszcz: 39 g Węglowodany: 90 g Składniki: Kasza gryczana - 1,25 woreczka (110 g) Filet z indyka - 1,5 porcji (130 g) Orzechy arachidowe - 1 garść (25 g) Papryka czerwona - 2 małe sztuki (230 g) Cebula - 0,75 sztuki (85 g) Pieczarki - 1,5 garści (85 g) Bazylia (świeże liście) - 1,25 garści (23 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Oliwa z oliwek - 3 łyżki (23 g) Sposób przygotowania: 1. Cebulę, paprykę oraz pieczarki umyj i drobno pokrój, a następnie duś na patelni z dodatkiem oliwy. 2. Indyka umyj, pokrój i dodaj do warzyw. Duś do miękkości. 3. Całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, dodaj posiekane orzeszki ziemne. 4. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 5. Podawaj kaszę razem z duszonymi warzywami i indykiem. 6. Całość udekoruj listkami bazylii. Prosta Dieta Spalająca Tłuszcz

Owsianka z bananem, pomarańczą i orzechami nerkowca

Wartości odżywcze: Energia: 655 kcal Białko: 21 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 97 g Składniki: Płatki owsiane - 6,5 łyżki (65 g) Orzechy nerkowca - 0,75 garści (25 g) Banan - 2 małe sztuki (170 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (200 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (130 g) saszetka  Immunocal zmieszana z jogurtem Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, banana i pomarańczę pokrojone w plastry. 4. Wierzch posyp posiekanymi orzechami nerkowca. 6 powodów, dla których zacząłem pić Immunocal....

Ryż basmati z makrelą, suszonymi pomidorami, fetą i roszponką

Wartości odżywcze:     Energetyczność posiłku: 757,58 kcal     Białko: 32,26 g     Tłuszcz: 30,52 g     Węglowodany: 87,48 g Składniki:     Ryż basmati – 0,75 woreczka (70 g)     Pomidory suszone – 1,5 garści (55 g)     Oliwa z oliwek – 2 łyżki (14 g)     Makrela wędzona – 0,5 sztuki (60 g)     Ser typu feta – 1,25 porcji (40 g)     Mieszanka warzyw „włoska” Hortex– 1,5 porcji (150 g)     Czosnek – 1 ząbek (5 g)     Roszponka – 1 garść (25 g) Raz używam mieszanki włoskiej raz meksykańskiej obie z Polskiej Firmy Hortex dlaczego akurat Hortekx z dwóch istotnych powodów: pierwszy bo to wysokiej jakości wyselekcjonowane warzywa. A drugi bardzo ważny powód Hortex to Polska marka w związku z czy zachęcam Was gorąco do zapoznania się z fantastyczną akcją ,która uświadomiła mi jak ważne jest wybieranie Polskich produktów szczegóły akcji znajdziecie tutaj...  Jak najprościej sprawdzić czy produkt jest z Polski Weryfikując kod paskowy (EAN-13). Początek „590” (prefiks zarezerwowany

Omlet z diety z brzoskwinią i sosem o smaku jagód

Składniki: Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 3 średnie (140 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (14 g) Jogurt naturalny 2% - 1,5 łyżki (40 g) Masło orzechowe- ok 2,5 łyżki (25 g) Brzoskwinie - 2 małe sztuki  Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany masłem orzechowym z pokrojoną  w plasterki brzoskwinią 8. Polej sosem jagodowym Sos:   1 miarka Berry Boost  do kupienia tutaj... jogurt naturalny 5 łyżek Kod: Wojtigotuje15 daje wam 15% rabatu na produkty z Naturalmojo

Fit Owsianka z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi

WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 655 kcal Białko: 21 g Tłuszcz: 27 g Węglowodany: 82 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 8,5 łyżki (85 g) Wiórki kokosowe - 4,5 łyżki (25 g) Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (170 g) Brzoskwinia - 2 duże sztuki (190 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, pokrojoną w plastry brzoskwinię oraz wiórki kokosowe. Jak zabieram posiłki do pracy ? Na wyjazdy itd ? zamówiłem bardzo praktyczny zestaw polecam dla osób które cenią praktyczność i swobodę a chcą zabierać swoje posiłki ze sobą Na trening do pracy szkoły Bardzo praktyczne torby i pojemniki na jedzonko w wersji do biura "ekskluzywna" i na luzie bardziej "sportowa" kod rabatowy FitWojti  rabat 5% NA CAŁY ASORTYMENT http://mobilitybag.pl Na skróty: Dieta i treningi dla Pań Dieta i treningi dla mężczyzn

Zdrowy koktajl witalności

Zdrowy koktajl witalności który znakomicie wpływa na organizm ponieważ zawiera bardzo dużo cennych witamin i minerałów w sumie zamówiłem go z ciekawości a teraz każdego dnia czekam z niecierpliwością kiedy go wypiję zamiast kawy tak lepiej pobudza niż kawa dzięki guaranie którą zawiera dlatego jestem wydajniejszy w pracy. Pomaga mi też w moim procesie utrzymywania wagi po jej redukcji o ponad 35 kg !!! Polecam wszystkim zapoznać się z jego właściwościami które można by opisywać dosyć długo ale najprościej będzie kiedy zaczniecie go moi drodzy pić sami. To jedna z opinii znajomych którzy stosują koktajl witalności : „Od wielu lat nieskutecznie próbuję schudnąć, jestem jedną z tych osób, które kupują wszystkie nowe książki, przetestowały większość tabletek i większość popularnych i tych mniej znanych diet. Wiele razy udawało mi się obniżać wagę, jednak zawsze było to okupione jakimś poświęceniem, albo jadłam rzeczy, ktore mi nie smakowały, albo się głodziłam, albo musiałam

Fit chlebek z sezamem

 Sprawdzony przepis kilkadziesiąt razy z lekką modyfikacją   Składniki 400 g mąki pszennej razowej 100g kukurydzianej 100g ryżowej razem 600g 60 gram drożdży łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody około 45 stopni łyżka oliwy/oleju roślinnego dalej … Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, sól i drożdże plus łyżeczka sezamu i łyżeczka do posypania przed włożeniem do piekarnika. Wlewamy letnią wodę z oliwą i zaczynamy wyrabiać ciasto. Po kilku minutach przekładamy ciasto do formy keksówki (u mnie 12×24 cm) posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wierzch ciasta wyrównujemy. Formę przykrywamy, stawiamy w ciepłym miejscu na około 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy chleb w formie do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut. Ostatnie 10 minut na 220 stopni przypiekałem górę chlebka. Wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce ja zawsze smaruję pędzelkiem wodą żeby skórka nie była twarda. Smacznego Strona główna Jak