Przejdź do głównej zawartości

Posty

Fit przepis - Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą, ogórkiem i pietruszką

Wartości odżywcze: Energia: 523 kcal Białko: 25 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 64 g Składniki: Kasza jaglana - 0,75 woreczka (65 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g) Czerwona fasola - 0,5 szklanki (90 g) Tuńczyk w wodzie - 2 łyżki (55 g) Ogórek - 0,75 sztuki (200 g) Cytryna - 0,5 plastra (4 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Ogórek umyj, obierz i pokrój w słupki. 3. Wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz. 4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, całość posyp posiekaną natką pietruszki.

Fit Wytrawny omlet z pomidorkami koktajlowymi i pietruszką

WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 632 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 41 g Węglowodany: 34 g SKŁADNIKI: Jaja - 4 duże (220 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g) Pomidorki koktajlowe - 6,75 sztuki (130 g) Natka pietruszki - 2 łyżki (22 g) Płatki owsiane - 4,5 łyżki (45 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Pokrój pomidorki w ćwiartki, a pietruszkę posiekaj. 3. Dodaj pomidorki i natkę pietruszki do masy jajecznej. 4. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. 5. Wylej masę na patelnię i smaż omlet pod przykryciem. Masz konto na instagramie - zapraszam do obserwacji wojti_gotuje  #placuszki #fit #jajka#czystamicha #zdrowesniadanie #zdroweodzywianie #zdrowejedzenie #diet #śniadanie #pomidor#zdrowojem

Fit Owsianka z brzoskwinią bananem i☺ masłem orzechowym

Owsianka z brzoskwinią bananem i ☺ masłem orzechowym Energetyczność: 576,00 kcal Białko: 20,62 g Tłuszcz: 22,53 g Węglowodany: 74,56 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 5,5 łyżki (55 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (30 g) Brzoskwinia - 1 mała sztuka (50g) Banan - 1 sztuka ok (100g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (110 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, pokrojoną w plastry brzoskwinię, banana oraz masło orzechowe. Dzięki https://www.facebook.com/PRIMAVIKApl miałem możliwość testować masło orzechowe dla osób aktywnych "active" rewelacyjny smak nie zawiera oleju palmowego polecane dla Wegan i Wegetarian wyprodukowane bez użycia wzmacniaczy smaku :) same zalety polecam WojtiGotuje. # masłoorzechowe # dieta # przepisy # śniadanie # naleśniki # healthyfood # zdrowejedzenie # zdrowystylzycia # przepisy

Fit owsianka z bananem, żurawiną i makiem

WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 655 kcal Białko: 21 g Tłuszcz: 22 g Węglowodany: 92 g SKŁADNIKI: Płatki owsiane - 6 łyżek (60 g) Mak niebieski - 0,25 szklanki (30 g) Banan - 2 małe sztuki (200 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (120 g) Żurawina suszona - 1,5 łyżki (20 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, banana, suszoną żurawinę oraz mak. Jak zrzuciłem 35kg i wyrzeźbiłem sześciopak wywiad dla WP

Indyk z duszonymi warzywami, orzeszkami ziemnymi i kaszą gryczaną

Indyk z duszonymi warzywami, orzeszkami ziemnymi i kaszą gryczaną   Wartości odżywcze: Energia: 935 kcal Białko: 53 g Tłuszcz: 39 g Węglowodany: 90 g Składniki: Kasza gryczana - 1,25 woreczka (110 g) Filet z indyka - 1,5 porcji (130 g) Orzechy arachidowe - 1 garść (25 g) Papryka czerwona - 2 małe sztuki (230 g) Cebula - 0,75 sztuki (85 g) Pieczarki - 1,5 garści (85 g) Bazylia (świeże liście) - 1,25 garści (23 g) Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g) Oliwa z oliwek - 3 łyżki (23 g) Sposób przygotowania: 1. Cebulę, paprykę oraz pieczarki umyj i drobno pokrój, a następnie duś na patelni z dodatkiem oliwy. 2. Indyka umyj, pokrój i dodaj do warzyw. Duś do miękkości. 3. Całość dopraw ziołami prowansalskimi oraz pieprzem, dodaj posiekane orzeszki ziemne. 4. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 5. Podawaj kaszę razem z duszonymi warzywami i indykiem. 6. Całość udekoruj listkami bazylii. Prosta Dieta Spalająca Tłuszcz

Owsianka z bananem, pomarańczą i orzechami nerkowca

Wartości odżywcze: Energia: 655 kcal Białko: 21 g Tłuszcz: 21 g Węglowodany: 97 g Składniki: Płatki owsiane - 6,5 łyżki (65 g) Orzechy nerkowca - 0,75 garści (25 g) Banan - 2 małe sztuki (170 g) Pomarańcza - 1 mała sztuka (200 g) Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (130 g) saszetka  Immunocal zmieszana z jogurtem Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków. 2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia. 3. Dodaj jogurt, banana i pomarańczę pokrojone w plastry. 4. Wierzch posyp posiekanymi orzechami nerkowca. 6 powodów, dla których zacząłem pić Immunocal....

Ryż basmati z makrelą, suszonymi pomidorami, fetą i roszponką

Wartości odżywcze:     Energetyczność posiłku: 757,58 kcal     Białko: 32,26 g     Tłuszcz: 30,52 g     Węglowodany: 87,48 g Składniki:     Ryż basmati – 0,75 woreczka (70 g)     Pomidory suszone – 1,5 garści (55 g)     Oliwa z oliwek – 2 łyżki (14 g)     Makrela wędzona – 0,5 sztuki (60 g)     Ser typu feta – 1,25 porcji (40 g)     Mieszanka warzyw „włoska” Hortex– 1,5 porcji (150 g)     Czosnek – 1 ząbek (5 g)     Roszponka – 1 garść (25 g) Raz używam mieszanki włoskiej raz meksykańskiej obie z Polskiej Firmy Hortex dlaczego akurat Hortekx z dwóch istotnych powodów: pierwszy bo to wysokiej jakości wyselekcjonowane warzywa. A drugi bardzo ważny powód Hortex to Polska marka w związku z czy zachęcam Was gorąco do zapoznania się z fantastyczną akcją ,która uświadomiła mi jak ważne jest wybieranie Polskich produktów szczegóły akcji znajdziecie tutaj...  Jak najprościej sprawdzić czy produkt jest z Polski Weryfikując kod paskowy (EAN-13). Początek „590” (prefiks zarezerwowany