Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie tutaj Wartości odżywcze: Energia: 610 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 54 g Składniki: Płatki owsiane - 7 łyżek (65 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Papryka czerwona - 1,5 dużej sztuki (250 g) Pieczarki - 1,75 garści (100 g) Szczypiorek - 0,5 pęczka (16 g) Sposób przygotowania: 1. Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 2. Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi. 4. Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. 5. Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki. 6. Smaż do uzyskania złocistego koloru.
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.