Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie – @wojti_gotuje i oczywiście na koncie treningowym @wojtstyl WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 24 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 54 g SKŁADNIKI: Seler naciowy - 1,5 łodygi (65 g) Jabłko - 1 średnia sztuka (170 g) Kukurydza - 0,25 szklanki (25 g) Tofu - 2,5 porcji (120 g) Chleb graham - 2 średnie kromki (65 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (14 g) Cytryna - 1 plaster (9 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Seler naciowy i jabłko umyj i pokrój, kukurydzę odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą. 2. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż przez 2-3 minut na kilu kroplach oliwy. 3. W miseczce zmieszaj ze sobą pozostałą część oliwy z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. 4. Wymieszaj ze sobą pokrojony seler, kukurydzę, jabłko i tofu. 5. Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp orzechami włoskimi. Podawaj z pieczywem.
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.