Po więcej takich przepisów zapraszam na mój instagram WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 24 g Węglowodany: 63 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (70 g) Jaja - (15 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (4 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (95 g) Banan - 1 średnia sztuka (120 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (15 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kakao, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. Przygotowanie nadzienia: 1. Umyj banana, a następnie pokrój go w plastry i wrzuć do miski. 2. Orzechy drobno posiekaj i dodaj do bananów. Całość zblenduj. 3. Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki możesz ozdobić mrożonymi owocami
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.