Przejdź do głównej zawartości

Posty

Przepis na Naleśniki czekoladowe z musem gruszkowym z diety

WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 65 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (80 g) Jaja - (18 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (100 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (5 g) Gruszka - 1 duża sztuka (140 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kakao, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru Przygotowanie nadzienia: 1. Gruszkę umyj, obierz ze skóry i pokrój na kawałki. 2. Przełóż gruszkę do garnka i podduś z niewielką ilością wody, aż zrobi się miękka. 3. Zmiksuj blenderem na gładką masę. Przygotowanie naleśników: 1. Przy

Sałatka z selerem naciowym, tofu, jabłkiem, kukurydzą i orzechami włoskimi

Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie – @wojti_gotuje i oczywiście na koncie treningowym @wojtstyl WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 24 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 54 g SKŁADNIKI: Seler naciowy - 1,5 łodygi (65 g) Jabłko - 1 średnia sztuka (170 g) Kukurydza - 0,25 szklanki (25 g) Tofu - 2,5 porcji (120 g) Chleb graham - 2 średnie kromki (65 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (14 g) Cytryna - 1 plaster (9 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Seler naciowy i jabłko umyj i pokrój, kukurydzę odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą. 2. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż przez 2-3 minut na kilu kroplach oliwy. 3. W miseczce zmieszaj ze sobą pozostałą część oliwy z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. 4. Wymieszaj ze sobą pokrojony seler, kukurydzę, jabłko i tofu. 5. Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp orzechami włoskimi. Podawaj z pieczywem.

Jak zrobić fit naleśniki czekoladowe z purée bananowo-orzechowym

Po więcej takich przepisów zapraszam na mój instagram WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 24 g Węglowodany: 63 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (70 g) Jaja - (15 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (4 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (95 g) Banan - 1 średnia sztuka (120 g) Orzechy włoskie - 0,5 garści (15 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kakao, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. Przygotowanie nadzienia: 1. Umyj banana, a następnie pokrój go w plastry i wrzuć do miski. 2. Orzechy drobno posiekaj i dodaj do bananów. Całość zblenduj. 3. Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki możesz ozdobić mrożonymi owocami

Kanapki z pastą z czerwonej soczewicy i czarnuszki i sałatka

Bułka grahamka /chleb– 1 szt. (60 g) Pasta z czerwonej soczewicy i czarnuszki – 80 g Sałatka: –     orzechy włoskie – 1 łyżka (15 g) –         rukola – 1 garść (25 g) –         roszponka – 1 garść (25 g) Pasta: –         ugotowana czerwona soczewica – 1 szkl. –         ugotowana na parze (lub razem z soczewicą, ale w całości) mała cebula – 1 szt. –         czarnuszka – 1 łyżeczka –         posiekane pestki słonecznika – 1 łyżka –         skórka otarta z połowy cytryny –         przyprawy: szczypta pieprzu, szczypta imbiru, szczypta papryki słodkiej, łyżka posiekanej kolendry Zmiksować składniki na pastę, doprawić. P.S w mojej wersji wylądowała czerwona papryka jeszcze jako dodatek :) Przepis znajdziecie w książce którą gorąco polecam tutaj     

Jak zrobić fit lody w domu

Lubicie lody ? Zapraszam też na swój profil na Instagramie tutaj Przepis na Lody czekoladowe z orzeszkami i rodzynkami: truskawki, mrożone 105g 0,7 szklanki orzechy arachidowe 15g rodzynki 1 łyżka 15g banan mrożony 1szt 170g wiórki kokosowe 1 łyżeczka 3g kakao 16% 5g napój sojowy wzbogacony o wapń 2-4 łyżki sok z cytryny 1 łyżka 10g . Zmiksować wszystko z wyjątkiem orzechów i mleka. W razie potrzeby, gdyby masa była za gęsta,dodać napój. Orzeszki dorzucić na samym końcu. Malinki u mnie do ozdoby przepis pochodzi z  bardzo wartościowej wartościowej książki w której znajdziecie więcej takich przepisów i nie tylko polecam sprawdzić tutaj

Wege przepis na Fit klopsiki z tofu

   Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie tutaj   Wartości odżywcze: Energia: 871 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 38 g Węglowodany: 92 g Składniki: Tofu - 2,5 porcji (120 g) Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (24 g) Płatki owsiane - 4 łyżki (40 g) Pomidory suszone - 0,5 garści (11 g) Kasza gryczana - 0,75 woreczka (65 g) Cebula - 0,75 sztuki (80 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g) Seler korzeniowy - 0,25 sztuki (95 g) Jabłko - (45 g) Cytryna - 0,5 plastra (4 g) Rodzynki - 0,5 łyżeczki (4 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Tofu rozgnieć widelcem, cebulę posiekaj, pomidory suszone drobno pokrój, płatki owsiane zmiel. 3. W misce dokładnie wymieszaj tofu, cebulę i suszone pomidory. 4. Do masy dodaj zmielone płatki owsiane i masło orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj dłońmi. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 5. Klopsiki formuj zwilżonymi dłońmi. 6. Smaż na roz

Fit omlet z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem

 Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie tutaj Wartości odżywcze: Energia: 610 kcal Białko: 32 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 54 g Składniki: Płatki owsiane - 7 łyżek (65 g) Jaja - 4 małe (160 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Papryka czerwona - 1,5 dużej sztuki (250 g) Pieczarki - 1,75 garści (100 g) Szczypiorek - 0,5 pęczka (16 g) Sposób przygotowania: 1. Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek. 2. Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi. 4. Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. 5. Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki. 6. Smaż do uzyskania złocistego koloru.

Przepisy wege - Tofu z kaszą gryczaną

Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem Wartości odżywcze: Energia: 697 kcal Białko: 37 g Tłuszcz: 25 g Węglowodany: 72 g Składniki: Kasza gryczana - 0,75 woreczka (60 g) - u mnie kasza jaglana Tofu - 2,75 porcji (140 g) Mieszanka warzyw "meksykańska" - 3,25 porcji (300 g) Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (3 g) Sezam - 1 łyżka (7 g) Sposób przygotowania: 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru. 3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil, dopraw pieprzem. 4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami. 5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem. Przepis pochodzi z mojej diety wegetariańskiej którą dla mnie rozpisują specjaliści wraz z treningiem szczegóły tutaj

Jak zrobić brownie bez pieczenia

Brownie bez pieczenia -  Zapraszam po więcej przepisów również na mojego drugiego Bloga tutaj Składniki (na 12 porcji) – 1,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 40 suszonych śliwek kalifornijskich – aromat rumowy – erytrol ja użyłem miodu do smaku Polewa: – 50g gorzkiej czekolady Przyrządzanie 1. Zalej śliwki gorącą wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 2. Odlej wodę ze śliwek i zmiksuj je blenderem. 3. Zacznij dodawać do nich mąkę i kakao i mieszaj. Dodaj też aromat rumowy. 4. Dosłodź do smaku erytrolem. 5. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolewaj po łyżce wody. Masa powinna się dobrze lepić. 6. Wyłóż masą naczynie (na przykład małą keksówkę lub plastikowy pojemnik do żywności),w którym uprzednio umieścisz papier do pieczenia. 7. Czekoladę rozpuść w garnuszku i polej nią wierzch ciasta. 8. Całość włóż do zamrażalnika na godzinę. P.S Mąka domowej roboty-nie masz mąki owsianej? Wystarczy, że zmiksujesz w blenderze płatki owsiane.

Fit omlet z masłem orzechowym i kakao

Baza zawsze jest taka sam zmieniam tylko dodatki i sosy Zapraszam po więcej przepisów i śledzenia mnie na Instagramie tutaj Składniki: ✔Jajka 3 szt, ✔30 g mąki pszennej pełnoziarnistej, ✔30 g Płatki jaglane błyskawiczne lub górskie ✔ kakao ✔banan i masło orzechowe Sposób przygotowania: . 1. Płatki jaglane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę. 3. Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami i dodaj mąkę plus ok 3 łyżeczki kakao czasem wg uznania można dosłodzić miodem  😉😍 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Ciasto smaż na rozgrzanej oliwie pod przykryciem. 6. Omlet podawaj posmarowany masłem orzechowym bananami i np maliny :)

Lodowe szaleństwo rozkoszy Omlet z mojej diety

Baza zawsze jest taka sam zmieniam tylko dodatki i sosy Zapraszam po więcej przepisów i śledzenia mnie na Instagramie tutaj Składniki: ✔Jajka 3 szt, ✔30 g mąki pszennej pełnoziarnistej, ✔30 g Płatki jaglane błyskawiczne lub górskie ✔Jogurt naturalny ✔ mrożone owoce do sosu Sposób przygotowania: . 1. Płatki jaglane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij białko na sztywną pianę. 3. Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami i dodaj mąkę 😉😍 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Ciasto smaż na rozgrzanej oliwie pod przykryciem. 6. Omlet podawaj z jogurtem wraz z zmiksowanymi zmrożonymi owocami możesz posypać wiórkami kokosowymi jeśli lubisz życzę smacznego i Wszystkiego Dobrego w 2018 ROKU