WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 523 kcal Białko: 13 g Tłuszcz: 23 g Węglowodany: 65 g SKŁADNIKI: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (80 g) Jaja - (18 g) Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (100 g) Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (5 g) Gruszka - 1 duża sztuka (140 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, kakao, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru Przygotowanie nadzienia: 1. Gruszkę umyj, obierz ze skóry i pokrój na kawałki. 2. Przełóż gruszkę do garnka i podduś z niewielką ilością wody, aż zrobi się miękka. 3. Zmiksuj blenderem na gładką masę. Przygotowanie naleśników: 1. Przy
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.