Omlet fit z pieczarkami i oliwkami Wartości odżywcze: Energia: 511 kcal Białko: 28 g Tłuszcz: 29 g Węglowodany: 32 g Składniki: Jaja - 3 duże (170 g) Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g) Płatki owsiane - 3,5 łyżki (35 g) Pieczarki - 1,75 garści (100 g) Por - 0,75 sztuki (100 g) Oliwki zielone - 1 garść (25 g) Sposób przygotowania: 1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj. 2. Oliwki pokrój i dodaj do masy jajecznej. 3. Podsmaż pora na oliwie z oliwek. 4. Po kilku minutach dodaj pieczarki i duś do miękkości. 5. Wylej na patelnię masę jajeczną. 6. Omlet smaż na oliwie z oliwek pod przykryciem. Wersja Omlet fit na słodko Owsiany omlet z jabłkiem Wartości odżywcze: Energia: 511 kcal Białko: 20 g Tłuszcz: 18 g Węglowodany: 62 g Składniki: Płatki owsiane - 2,5 łyżki (22 g) Mąka pełnoziarnista - 2,5 łyżki (25 g) Jaja - 2 duże (110 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (5 g) Jogurt natu
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.