Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem
Wartości odżywcze:
- Energia: 929 kcal
- Węglowodany: 115 g
- Tłuszcz: 26 g
- Białko: 46 g
Składniki:
- Kasza gryczana - 0,75 szklanki (120 g)
- Tofu - 3,25 porcji (150 g)
- Mieszanka warzyw, meksykańska - 3,5 porcji (325 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (7 g)
- Sezam - 1 łyżka (7 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj
tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil, dopraw pieprzem.
4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami.
5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz