Pełnoziarniste Kanapki z Awokado i Jajkiem: Idealne na Letnie Śniadanie! Składniki: 4 kromki pełnoziarnistego chleba 2 dojrzałe awokado 4 jajka Garść rukoli Sok z 1 cytryny Sól i pieprz do smaku Oliwa z oliwek do smażenia Przygotowanie: Przygotowanie awokado: Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ za pomocą łyżki. Rozgnieć miąższ awokado w miseczce widelcem na gładką masę. Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, i dokładnie wymieszaj. Przygotowanie jajek: Rozgrzej niewielką ilość oliwy z oliwek na patelni. Wbij jajka na patelnię i smaż na średnim ogniu, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną płynne (możesz dostosować czas smażenia do własnych preferencji). Składanie kanapek: Kromki pełnoziarnistego chleba możesz lekko podgrzać w tosterze lub na patelni, aby były chrupiące. Na każdą kromkę nałóż równomiernie rozgniecione awokado. Ułóż kilka listków rukoli na warstwie awokado. Na wierzchu każdej kanapki umieść jedno smażone jajko. Dopraw solą i pieprzem do smaku...
„Witaj na blogu Wojti Gotuje! Znajdziesz tu zdrowe przepisy dla zapracowanych, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się pysznymi posiłkami. Oferujemy szybkie i łatwe do przygotowania fit przepisy na śniadania, obiady, kolacje oraz zdrowe przekąski. Odkryj moc przypraw i naucz się gotować zdrowo bez poświęcania dużo czasu!”