czwartek, 2 kwietnia 2015

Brokuły w sosie śmietanowo serowym

składniki:
  • brokuły 
  • zielona pietruszka 
  • śmietana 18%
  • tarty drobno parmezan
  • mozzarella
  • przyprawy: pieprz, czerwona papryka
  1. Gotujemy brokuły (mrożone) około 1 min po wrzuceniu do gotującej wody
  2. Śmietanę mieszamy w garnuszku z parmezanem i łyżeczką czerwonej papryki słodkiej lub ostrej jeśli ktoś z Was lubi - całość zagotuj 
  3. Ugotowane brokuły odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego polewając je przygotowanym sosem ze śmietany 
  4. Posyp dokładnie serem ja użyłem mozzarelli 
  5. Całość zapiekaj w piekarniku około 20 minut rozgrzanym do 180 stopni 
  6. Całość podaj z zieloną pietruszką 

Smacznego ...

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej