wtorek, 12 maja 2015

Cytrynowe buraczki z mozzarellą na pierzynce z duszonej cebulki

Składniki:
  • buraczki 
  • cytryna 
  • koperek 
  • cebula 
  • przyprawy
Jak przyrządzić:

  1. Gotujemy buraczki - ja do gotującej wody dodałem skok z cytryny i zielony koperek czas gotowania w zależności od wielkości buraków do 1 godziny 
  2. Na patelni podsmażyłem cebulkę pokrojoną w kostkę doprawioną curry, solą morską , pieprzem ziołowym, ostrą papryką , cebulka ma być brązowa i miękka 
  3. Mozzarellę kroimy w plastry jak również cytrynę, którą później skropimy buraczki 
  4. Po ugotowaniu buraki obieramy i kroimy w plastry nie czekamy aż wystygną żeby mozzarella mogła się rozpuścić 
  5. Na pierzynce z duszonej cebulki układamy buraczki i mozzarellę sypiemy koperkiem i kropimy sokiem z cytryny jeszcze odrobina pieprzu dla pikanterii i ..... smacznego