środa, 7 czerwca 2017

Owsianka z bananem, żurawiną i makiem

Wartości odżywcze:

  • Energetyczność posiłku: 579,31 kcal
  • Białko: 18,51 g
  • Tłuszcz: 19,79 g
  • Węglowodany: 81,34 g

Składniki:

  • Płatki owsiane - 5,5 łyżki (50 g)
  • Mak niebieski - 0,25 szklanki (30 g)
  • Banan - 2 małe sztuki (180 g)
  • Jogurt naturalny 2% - 0,5 szklanki (100 g)
  • Żurawina suszona - 1,5 łyżki (18 g)

Sposób przygotowania:

1. Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków.
2. Odstaw na 2-5 minut do napęcznienia.
3. Dodaj jogurt, banana, suszoną żurawinę oraz mak.

Diety specjalnie dla kobiet  

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej