Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 530,30 kcal
- Białko: 31,72 g
- Tłuszcz: 21,67 g
- Węglowodany: 51,07 g
Składniki:
- Jaja - 2 duże (120 g)
- Chleb graham - 2 duże kromki (85 g)
- Pomidory suszone - 0,75 garści (30 g)
- Makrela wędzona - 0,25 sztuki (40 g)
- Masło - 0,5 łyżki (5 g)
- Szpinak (świeży) - 1 garść (20 g)
- Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g)
Sposób przygotowania:
1. Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.2. Makrelę obierz ze skóry i ości, liście szpinaku dokładnie umyj i sparz wrzątkiem.
3. Suszone pomidory pokrój na kawałki, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i szpinakiem.
4. Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
5. Podawaj z pieczywem.
Posiłek uwzględniony w mojej diecie więcej informacji tutaj ....