Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 757,58 kcal
- Białko: 44,15 g
- Tłuszcz: 20,51 g
- Węglowodany: 84,58 g
Składniki:
- Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (120 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g)
- Ryż brązowy - 0,75 woreczka (70 g)
- Fasola biała - 0,5 szklanki (60 g)
- Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g)
- Pomidory suszone - 1 garść (40 g)
- Przecier pomidorowy - 0,5 szklanki (100 g)
- Bazylia (świeże liście) - 1 garść (21 g)
Sposób przygotowania:
1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
3. Warzywa pokrój w kostkę, fasolę przepłucz i dodaj do kurczaka.
4. Dodaj przecier pomidorowy. Duś na małym ogniu 10 minut.
5. Dodaj ulubione przyprawy.
6. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
7. Dodaj świeże liście bazylii.
8. Dodaj ryż. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.
Posiłek umieszczony w mojej diecie wspieram się pomocą specjalistów szczegóły tutaj ....