Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 827,59 kcal
- Białko: 57,65 g
- Tłuszcz: 27,24 g
- Węglowodany: 89,75 g
Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (95 g)
- Filet z indyka - 1,75 porcji (160 g)
- Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (20 g)
- Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (160 g)
- Brokuły - 0,5 sztuki (200 g)
- Czosnek - 2 ząbki (11 g)
- Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Pierś z indyka umyj, pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek.
3. Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
4. Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3-5 minut.
5. W osobnej miseczce zmieszaj jogurt, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól i pieprz.
6. Makaron z indykiem podawaj z brokułami polanymi sosem jogurtowo-czosnkowym.
Diety specjalnie dla kobiet