Witam moich czytelników i zapraszam do cyklu przepisów z Fabryki Siły i mojej diety którą wykupiłem u nich. Dzisiaj jeden z przepisów.
Godziny posiłków
Jeśli Twój harmonogram dnia ulegnie zmianie prosimy o samodzielne dostosowanie godzin posiłków do poniższego schematu.
Jeśli Twój harmonogram dnia ulegnie zmianie prosimy o samodzielne dostosowanie godzin posiłków do poniższego schematu.
I posiłek – do 1 godziny po przebudzeniu;
II posiłek – 4-5 godzin po I;
III posiłek – 4-5 godzin po II;
IV posiłek – ok. 2 godzin przed snem.
W
przypadku kiedy wykonujesz trening, posiłek przedtreningowy powinien
zostać spożyty na minimum 2 h przed rozpoczęciem treningu, natomiast
posiłek potreningowy do 1h po zakończeniu treningu, pamiętaj jednak, aby
był to tylko i wyłącznie ten z twojego planu żywieniowego.
22:00 Posiłek IV
Pełnoziarniste naleśniki ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami
Wartości odżywcze:
- Energia: 471 kcal
- Węglowodany: 54 g
- Tłuszcz: 17 g
- Białko: 20 g
Składniki:
- Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g)
- Ser typu feta - 0,75 porcji (21 g)
- Jaja - 1 małe (50 g)
- Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g)
- Szpinak (świeży) - 1 garść (21 g)
- Mleko 2% - 0,2 szklanki (50 g)
- Czosnek - 1 ząbek (5 g)
- Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g)
- Pomidory suszone na słońcu - 0,75 garści (21 g)
Sposób przygotowania:
Przygotowanie ciasta:
1. Mąkę, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie nadzienia:
1. Liście szpinaku dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem, drobno posiekaj i duś na patelni.
2. Czosnek obierz i wyciśnij przez praskę.
3. Suszone pomidory przekrój na połówki, dodaj do szpinaku.
4. Ser feta rozkrusz, dodaj na patelnię.
5. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw przyprawami.
Przygotowanie naleśników:
1. Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki.
sprawdź też :
Komentarze
Prześlij komentarz