Sałatka z ciecierzycą, makaronem pełnoziarnisty, ogórkiem kiszonym i czerwoną papryką
Wartości odżywcze:
- Energia: 471 kcal
- Węglowodany: 68 g
- Tłuszcz: 13 g
- Białko: 17 g
Składniki:
- Ciecierzyca konserwowa - 0,5 szklanki (90 g)
- Papryka czerwona - 0,5 średniej sztuki (80 g)
- Ogórek kiszony - 1,5 sztuki (90 g)
- Cebula - 0,5 sztuki (35 g)
- Cytryna - 0,75 plastra (7 g)
- Natka pietruszki - 0,5 łyżki (7 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (7 g)
- Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (65 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.2. Ogórki i ciecierzycę odsącz z zalewy, pokrój w kostkę.
3. Paprykę umyj, pokrój w kostkę, cebulę obierz, posiekaj.
4. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj.
5. Do miski włóż makaron, ciecierzycę, ogórka, paprykę, pietruszkę i cebulę, wymieszaj.
6. Zmieszaj oliwę z cytryną, dressingiem skrop sałatkę.
Komentarze
Prześlij komentarz