Kolejny przepis z diety redukcyjnej pochodzącej z Fabryki Siły Dla czytelników Bloga oczywiście gratisy w postaci darmowych dni w diecie od 7 do 90 !
Sprawdź tutaj ile możesz zyskać dni i oczywiście nową sylwetkę
Gulasz z masłem orzechowym podany z kaszą gryczaną
Wartości odżywcze:
- Energia: 786 kcal
- Węglowodany: 119 g
- Tłuszcz: 18 g
- Białko: 28 g
Składniki:
- Kasza gryczana - 0,75 szklanki (150 g)
- Przecier pomidorowy - 0,75 szklanki (210 g)
- Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (25 g)
- Papryka czerwona - 1 mała sztuka (120 g)
- Marchew - (35 g)
- Por - 0,25 sztuki (30 g)
Sposób przygotowania:
1. Pokrojony por podduś na wodzie (bez dodatku tłuszczu).2. Dodaj marchew i paprykę pokrojoną w plasterki. Chwilę podduś.
3. Wszystko zalej pomidorami. Całość duś przez ok. 15 minut. Gdy warzywa zmiękną, dodaj masło orzechowe. Jeśli wolisz bardziej płynną konsystencję, możesz dodać bulion warzywny.
4. Gotowy gulasz dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.
Komentarze
Prześlij komentarz