Jaglanka z bananem, kakao i nasionami lnu
Wartości odżywcze:
- Energia: 550 kcal
- Węglowodany: 91 g
- Tłuszcz: 12 g
- Białko: 22 g
Składniki:
- Banan - 1 średnia sztuka (160 g)
- Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (5 g)
- Siemię lniane - 1 łyżka (11 g)
- Płatki jaglane - 6,5 łyżki (65 g)
- Mleko 2% - 1,2 szklanki (275 g)
Sposób przygotowania:
1. Płatki jaglane zalej wrzątkiem tuż ponad ich poziom.2. Odczekaj kilka minut, aż płatki napęcznieją.
3. W razie potrzeby dolej wrzątku.
4. Dodaj podgrzane mleko, pokrojony w plasterki banan, kakao oraz siemię lniane.
Komentarze
Prześlij komentarz