Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, czerwoną fasolą, ciecierzycą, brokułami i sezamem
Wartości odżywcze:
- Energia: 557 kcal
- Węglowodany: 78 g
- Tłuszcz: 16 g
- Białko: 22 g
Składniki:
- Fasola czerwona (puszka) - 0,25 szklanki (55 g)
- Ciecierzyca konserwowa - 0,25 szklanki (55 g)
- Brokuły - 0,25 sztuki (90 g)
- Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (80 g)
- Sezam - 0,5 łyżki (4 g)
- Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (4 g)
- Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5 minut.
3. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz.
4. Wymieszaj ze sobą makaron, ciecierzycę, fasolę i brokuły.
5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp sezamem.
przepis z diety
Komentarze
Prześlij komentarz