Makaron ze szpinakiem i grzybami
Wartości odżywcze:
- Energia: 893 kcal
- Węglowodany: 123 g
- Tłuszcz: 27 g
- Białko: 34 g
Składniki:
- Makaron - 2 szklanki (170 g)
- Pieczarki - 3 garści (170 g)
- Szpinak (świeży) - 4,25 garści (85 g)
- Cebula - 0,75 sztuki (85 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (17 g)
- Mak niebieski - 1 łyżka (8 g)
Sposób przygotowania:
1. Obierz i umyj warzywa. Pokrój cebulę w kostkę.
2. Na patelni z oliwą lekko podsmaż cebulę, dodaj grzyby i gotuj przez
kilka minut pod przykryciem. Dopraw solą i pieprzem, pod koniec dodaj
szpinak i wymieszaj. Gotuj razem, aż szpinak zwiędnie.
3. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
4. W dużej misce połącz makaron, grzyby, szpinak i mak. Dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj.
Komentarze
Prześlij komentarz