Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, czerwoną fasolą, ciecierzycą, brokułami i sezamem
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 321 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 46 g
SKŁADNIKI:
Fasola czerwona (puszka) - 1,5 łyżki (25 g)
Ciecierzyca konserwowa - 2 łyżki (35 g)
Brokuły - 1 garść (60 g)
Makaron pełnoziarnisty - 0,5 szklanki (45 g)
Sezam - 0,5 łyżki (3 g)
Koper ogrodowy - 0,5 łyżki (3 g)
Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5
minut.
3. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek,
sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz.
4. Wymieszaj ze sobą makaron, ciecierzycę, fasolę i
brokuły.
5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp
sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz