Wegańska fasolka po bretońsku
Obiad 594 kcal / 599g
- 1 szklanka i 1/3 szklanki fasoli białej (konserwy) (222g)
- pół sztuki cebuli (61g)
- 1 sztuka liści laurowych (1g)
- pół łyżeczki przyprawy ziela angielskiego (1g)
- 1 łyżka oleju rzepakowego (11g)
- pół szklanki i 1 łyżeczka przecieru pomidorowego (138g)
- pół łyżki koncentratu pomidorowego 30% (11g)
- 69g wody (69g)
- pół łyżeczki sosu sojowego (5g)
- pół łyżeczki majeranku suszonego (2g)
- pół łyżeczki papryki chilli (proszku) (1g)
- 2 kromki chleba żytniego razowego (77g)
Przygotowanie
1. Cebulę pokroić w kostkę. Smażyć na oleju wraz z zielem angielskim i liściem laurowym aż cebula się zeszkli.
2. Dodać przecier pomidorowy, koncentrat, wodę oraz przyprawy wraz z solą i pieprzem. Całość gotować przez 10 minut.
3. Następnie dodać odsączoną fasolkę i gotować jeszcze 15 minut.
4. Jeść z chlebem.
Komentarze
Prześlij komentarz