Indyk z cukinią i kaszą
Składniki:
Cukinia - 1/2 sztuki (125g)Mięso z piersi indyka, bez skóry - 1 i 1/4 sztuki (120g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (10ml)
Papryka czerwona - 1/2 sztuki (115g)
Pietruszka, liście - 2 łyżeczki (12g)
Bazylia, suszona - 1 łyżeczka (1g)
Oregano, suszone - 1/3 łyżeczki (1g)
Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g)
Kasza jęczmienna, pęczak - 1/3 woreczka (40g)
Sposób przygotowania:
Mięso i paprykę pokroić dowolnie, natkę pietruszki posiekać. Mięso wymieszać z oregano, bazylią i szczyptą soli,następnie grillować. Cukinię pokroić w kostkę, doprawić i udusić na oliwie, dodać paprykę, mięso i ugotowaną kaszą. Całość wymieszać z posiekaną natką.Indyk z cukinią i kaszą (E: 395kcal, B o.: 30.25g, T: 12.44g, W o.: 43.82g)
Komentarze
Prześlij komentarz