Świeża sałata z warzywami i awokado - 1 porcja
Składniki:
Awokado - 2/3 sztuki (80g)Cebula - 1/4 sztuki (25g)
Szczypiorek - 2 łyżki (10g)
Ogórek - 2/3 sztuki (100g)
Oliwa z oliwek - 2 łyżki (20ml)
Pietruszka, liście - 1 łyżeczka (6g)
Pomidor - 3/4 sztuki (150g)
Pieprz czarny - 1 szczypta (1g)
Rzodkiewka - 6 sztuk (90g)
Sałata lodowa - 1/8 sztuk (30g)
Sól Himalajska Sante 350g - 1/3 łyżeczki (2g)
Sposób przygotowania:
Sałatę wymieszać z pokrojonymi warzywami, posypać kawałkami awokado i piórami cebuli. Wszystko polać mieszankąoliwy i doprawić dla smaku.
(E: 395kcal, B o.: 5.94g, T: 33.01g, W o.: 23.19g)
Przykład przepisu z diety redukcyjnej dla kobiety
Są jakieś sposoby, żeby awokado nie smakowało jak awokado? Jest dla mnie kompletnie niezjadliwe, a jak słyszę ile dobra zawiera to byłoby miło jednak je wrzucić :/
OdpowiedzUsuńNie wiem czy przypadnie Ci do gustu ale ja skrapiam sokiem z cytryny :)
Usuń