Wytrawny omlet z szynką i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 425 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 21 g
SKŁADNIKI:
Jaja - 3 średnie (140 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (10 g)
Szynka kanapkowa - 1,75 plastra (35 g)
Pomidorki koktajlowe - 4,25 sztuki (85 g)
Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj.
2. Pokrój szynkę w kostkę, a pomidorki w ćwiartki.
3. Dodaj szynkę razem z pomidorkami do masy jajecznej.
4. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek.
5. Wylej masę na patelnię i smaż omlet pod przykryciem.
3 miesięczna opieka dietetyka w super cenie 149zł
Komentarze
Prześlij komentarz