Spaghetti z mięsem z indyka
Składniki:
Cebula - 1/5 sztuki (20g)
Indyk, mięso mielone smażone 15 % tłuszczu - 1/2
szklanki (100g)
Makaron pełnoziarnisty North Coast - 1/3 szklanki (30g)
Pomidory w puszce - 1/3 szklanki (100g)
Bazylia, suszona - 1 łyżeczka (1g)
Pieprz czarny - 1 szczypta (1g)
Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g)
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente.
Mięso mielone z indyka podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu.
Pomidory z puszki poddusić z cebulą.
Doprawić do smaku, połączyć z mięsem mielonym.
Podawać z makaronem.
Obiad (E: 404kcal, B o.: 31.26g, T: 18.63g, W o.: 29.74g)
Komentarze
Prześlij komentarz