Makaron pełnoziarnisty z łososiem i szpinakiem
SKŁADNIKI:
Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki
(70 g) Filet z łososia - 1 porcja (95 g)
Serek twarogowy ziarnisty - 4 łyżki (95 g)
Olej rzepakowy - 1 łyżka (8 g)
Cebula - 1 sztuka (95 g)
Szpinak (świeży) - 1,5 garści (30 g)
Czosnek - 2 ząbki (10 g)
Natka pietruszki - 1 pęczek (19 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na oleju rzepakowym.
2. Liście szpinaku dokładnie umyj.
3. Łososia pokrój i dodaj do cebuli razem ze szpinakiem.
4. Całość duś przez kilka minut.
5. Makaron ugotuj al dente.
6. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, całość dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
7. Zmiksuj serek wiejski i dodaj do całości, dokładnie wymieszaj oraz dodaj posiekaną natkę pietruszki
Komentarze
Prześlij komentarz