Zupa krem z białych warzyw
(E: 399kcal, B o.: 15.77g, T: 26.32g, W o.:
31.71g)
SKŁADNIKI:
Jaja kurze całe - 1 sztuka (50g)
Cebula - 1/3 sztuki (40g)
Czosnek - 1 ząbek (5g)
Kalafior - 1/4 sztuki (200g)
Olej rzepakowy - 2 łyżki (20ml)
Pietruszka, korzeń - 1 sztuka (80g)
Majeranek, suszony - 1 łyżeczka (3g)
Pieprz czarny - 1 szczypta (1g)
Seler korzeniowy - 1/4 sztuki (80g)
Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g)
Woda - 1 szklanka (240ml)
Sposób przygotowania:
Seler, pietruszkę i kalafior obrać i pokroić. Poddusić na oleju.
Następnie zalać szklanką wody i dusić z wyciśniętym czosnkiem. Całość
zmiksować i gotować jeszcze 5 minut z krążkami poszatkowanej cebuli
dymki. Przyprawić i dodać ugotowane jajko.
Komentarze
Prześlij komentarz