Sałatka z sosem truskawkowym
(E: 380kcal, B o.: 10.98g, T: 29.71g, W o.: 18.38g)
SKŁADNIKI:
Orzechy włoskie - 2/3 garści (20g)
Miód pszczeli - 2 łyżeczki (10g)
Ocet balsamiczny - 1 łyżka (6ml)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (10ml)
Pieprz czarny - 1 szczypta (1g)
Rukola - 1 garść (20g)
Ser camembert - 1/4 sztuki (30g)
Sos sojowy - 2 łyżeczki (10ml)
Truskawki - 1/3 szklanki (50g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ser camembert i orzechy rozdrabniamy. Sos przygotowujemy mieszając: dokładnie i energicznie zmiksowane truskawki,sos sojowy, miód, ocet balsamiczny, łyżkę oliwy i pieprz do smaku. Na talerz wykładamy rukolę, dodajemy pomidory, ser i orzechy, po czym polewamy sosem truskawkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz