Fit Ciasto bez glutenu i bez cukru
Składniki:
- 1 szklanka mąki bezglutenowej
- 1/2 szklanki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1/2 szklanki stewii lub innego zamiennika cukru
Przygotowanie:
- W dużej misce wymieszać mąkę bezglutenową, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
- W innej misce połączyć jogurt, mleko roślinne, olej kokosowy i stewię.
- Połączyć suche i mokre składniki i dokładnie wymieszać.
- Przelać ciasto do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25-30 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia.
To fit ciasto jest smaczne i zdrowe, idealne dla osób na diecie, które chcą zachować swoją sylwetkę bez rezygnowania z przyjemności jedzenia słodkich rzeczy. Można je podać z ulubionymi dodatkami, takimi jak np. dżem, mrożone owoce lub orzechy. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz