Tortille Fit z Chudym Dorszem i Avokado - Pyszne i Zdrowe!
Składniki:
- 4 tortille pełnoziarniste (lub bezglutenowe, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej)
- 400 g filetu z dorsza
- 1 duże awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 limonka
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- 1/4 szklanki pokrojonych świeżych kolendry
Przygotowanie:
- Piekarnik rozgrzej do 200°C.
- Filet z dorsza umyj i osusz papierowym ręcznikiem. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, sól i pieprz. Zanurz filet w marynatę i odstaw na 15 minut.
- Na patelni rozgrzej pozostałą marynatę i usmaż filet z dorsza przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będzie ładnie rumiany.
- W międzyczasie pokrój awokado na kawałki i połącz z kolendrą.
- Każdą tortillę posmaruj nieco marynaty, połóż kawałek filetu z dorsza i kilka kawałków awokado z kolendrą. Zroluj i ułóż w naczyniu do pieczenia.
- Tortille piecz przez około 10 minut, aż będą lekko złote.
- Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami, takimi jak sałata, pomidory czy sos.
Komentarze
Prześlij komentarz