sobota, 4 kwietnia 2015

Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami


Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami

Składniki
⦁    jajka 8 szt
⦁    bulionetka warzywna Knorr 1 szt
⦁    Pieczarki 100 g
⦁    groszek zielony 100 g
⦁    ser żółty 100 g
⦁    szczypiorek 1 pęczek
⦁    jogurt naturalny 15 g
⦁    majonez 1 łyżka
⦁    sól 1 szczypta
⦁    pieprz 1 szczypta
⦁    woda 2 łyżki

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój drobno. Ser pokrój w drobną kostkę. Szczypior również pokrój.
  2. Pieczarki pokrój w cienkie plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.
  3. Bulionetkę warzywną Knorr rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody.
  4. Połącz z jogurtem, majonezem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  5. Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem i podaj na stół.
Smacznego…   Zaciekawił Cię przepis podziel się z innymi udostępnij na facebooku tutaj**

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej