Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami
Składniki
⦁ jajka 8 szt⦁ bulionetka warzywna Knorr 1 szt
⦁ Pieczarki 100 g
⦁ groszek zielony 100 g
⦁ ser żółty 100 g
⦁ szczypiorek 1 pęczek
⦁ jogurt naturalny 15 g
⦁ majonez 1 łyżka
⦁ sól 1 szczypta
⦁ pieprz 1 szczypta
⦁ woda 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój drobno. Ser pokrój w drobną kostkę. Szczypior również pokrój.
- Pieczarki pokrój w cienkie plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.
- Bulionetkę warzywną Knorr rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody.
- Połącz z jogurtem, majonezem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
- Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch sałatki posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem i podaj na stół.