czwartek, 18 maja 2017

Makaron z indykiem, szpinakiem i pomidorkami koktaljowymi

 

Wartości odżywcze:

  • Energetyczność posiłku: 727,27 kcal
  • Białko: 47,76 g
  • Tłuszcz: 30,86 g
  • Węglowodany: 67,39 g

Składniki:

  • Filet z indyka - 1,25 porcji (130 g)
  • Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (75 g)
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki (17 g)
  • Szpinak (świeży) - 1,25 garści (22 g)
  • Słonecznik - 1 łyżka (11 g)
  • Ser parmezan - 0,5 porcji (11 g)
  • Orzechy nerkowca - 0,25 garści (11 g)
  • Pomidorki koktajlowe - 4,5 sztuki (90 g)

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej