Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 727,27 kcal
- Białko: 47,76 g
- Tłuszcz: 30,86 g
- Węglowodany: 67,39 g
Składniki:
- Filet z indyka - 1,25 porcji (130 g)
- Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (75 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (17 g)
- Szpinak (świeży) - 1,25 garści (22 g)
- Słonecznik - 1 łyżka (11 g)
- Ser parmezan - 0,5 porcji (11 g)
- Orzechy nerkowca - 0,25 garści (11 g)
- Pomidorki koktajlowe - 4,5 sztuki (90 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.