wtorek, 27 czerwca 2017

Dietetyczne kanapki z pastą twarożkową

Wartości odżywcze:

  • Energetyczność posiłku: 496,55 kcal
  • Białko: 35,49 g
  • Tłuszcz: 4,18 g
  • Węglowodany: 77,62 g

Składniki:

  • Chleb graham - 4 duże kromki (150 g)
  • Ser twarogowy chudy - 3,25 plastra (95 g)
  • Cebula - 1,25 sztuki (110 g)
  • Jogurt naturalny 2% - 1 łyżka (25 g)
  • Sałata maślana - 2 liście (19 g)
  • Zioła prowansalskie - 4 szczypty (3 g)

Sposób przygotowania:

Przygotowanie pasty twarożkowej:
1. Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny i zioła prowansalskie.
2. Cebulę obierz, umyj, drobno posiekaj, dodaj do pasty i wymieszaj.

Przygotowanie kanapek:
1. Na pieczywie ułóż liście sałaty.
2. Posmaruj kanapkę przygotowaną pastą.
3. Posyp pieprzem.

Na skróty