środa, 7 czerwca 2017

Wytrawny omlet z cebulką i szpinakiem

 zaglądaj po przepisy na instagram

Wartości odżywcze:

  • Energetyczność posiłku: 579,31 kcal
  • Białko: 29,78 g
  • Tłuszcz: 36,7g
  • Węglowodany: 32,89 g

Składniki:

  • Jaja - 4 średnie (200 g)
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki (16 g)
  • Cebula - 1,25 sztuki (120 g)
  • Szpinak (świeży) - 2 garści (40 g)
  • Płatki owsiane - 4 łyżki (40 g)

Sposób przygotowania:

1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj.
2. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w drobną kostkę.
3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż cebulę oraz szpinak.
4. Po chwili wylej na patelnię masę jajeczną i smaż omlet pod przykryciem. #wojti_gotuje 🔍

zaglądaj po przepisy na instagram  

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej