zaglądaj po przepisy na instagram
2. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w drobną kostkę.
3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż cebulę oraz szpinak.
4. Po chwili wylej na patelnię masę jajeczną i smaż omlet pod przykryciem. #wojti_gotuje 🔍
zaglądaj po przepisy na instagram
Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 579,31 kcal
- Białko: 29,78 g
- Tłuszcz: 36,7g
- Węglowodany: 32,89 g
Składniki:
- Jaja - 4 średnie (200 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (16 g)
- Cebula - 1,25 sztuki (120 g)
- Szpinak (świeży) - 2 garści (40 g)
- Płatki owsiane - 4 łyżki (40 g)
Sposób przygotowania:
1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj.2. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w drobną kostkę.
3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż cebulę oraz szpinak.
4. Po chwili wylej na patelnię masę jajeczną i smaż omlet pod przykryciem. #wojti_gotuje 🔍
zaglądaj po przepisy na instagram