środa, 25 października 2017

Fit przepis - Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą, ogórkiem i pietruszką

Wartości odżywcze:

  • Energia: 523 kcal
  • Białko: 25 g
  • Tłuszcz: 19 g
  • Węglowodany: 64 g

Składniki:

  • Kasza jaglana - 0,75 woreczka (65 g)
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g)
  • Czerwona fasola - 0,5 szklanki (90 g)
  • Tuńczyk w wodzie - 2 łyżki (55 g)
  • Ogórek - 0,75 sztuki (200 g)
  • Cytryna - 0,5 plastra (4 g)

Sposób przygotowania:

1. Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Ogórek umyj, obierz i pokrój w słupki.
3. Wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, całość posyp posiekaną natką pietruszki.