Wartości odżywcze:
- Energia: 523 kcal
- Białko: 25 g
- Tłuszcz: 19 g
- Węglowodany: 64 g
Składniki:
- Kasza jaglana - 0,75 woreczka (65 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g)
- Czerwona fasola - 0,5 szklanki (90 g)
- Tuńczyk w wodzie - 2 łyżki (55 g)
- Ogórek - 0,75 sztuki (200 g)
- Cytryna - 0,5 plastra (4 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Ogórek umyj, obierz i pokrój w słupki.
3. Wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
4. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, całość posyp posiekaną natką pietruszki.